Purebeau FibroBlast

Ögonlocklyftning utan kirurgi – Behandling med plasmaljus

PUREBEAU är en helt ny revolutionerande metod . Med sin helhets framträdande skapar den naturell perfektion både invändigt och utvändigt. Funktionella principer PUREBEAU Fibroblast handstycket producerar vid sin spets en liten, så kallad plasma blixt. Detta flash går från spetsen till huden och låter den avdunsta ytligt i en liten mikromillimeter stor punkt. Denna ytliga punkt minimerar huden omedelbart. Ytterligare punkter placeras och genererar en minskning av området Resultat: hudområdet skärps markant . Efter behandling 1-2 dagar efter behandlingen kan en svullnad kan förekomma. efter 5-7 dagar, har sårskorpa av sårläkningsprocessen försvunnit. Lätt rodnad är inte längre synligt efter 3 veckor. Vad mer kan man behandla med PUREBEAU Fibroblast?

  • Utjämning av rynkor
  • Ögonlocksåtstramning
  • Många fler områden

Hur är behandlingen?

Behandlingen börjar med aplicering av en bedövningskräm på området som ska behandlas. PUREBEAU Fibroblast handstycket används för att skapa små fläckar i ett visst mönster för att utlösa en åtstramnings reaktion.

Sektion

Behandlingen resulterar i bildning av små, torra fläckar. Skorpor kräva 5-7 dagar att falla av och bör täckas med smink. Lätt rodnad är synlig upp till 2-3 veckor. Ingen blödning förväntas. Blepharoplasty behandling (ögonlock åtstramning) ger svullnad med olika symptom 1-3 dagar.

Antal sessioner

För att uppnå ett optimalt resultat, är flera sessioner oftast nödvändigt. Lättare behandlingsintensitet kan kräva fler sessioner. Antalet sessioner beror även på svårighetsgraden av det området som ska behandlas, liksom på åldern på kunden. Normalt, två till fyra sessioner är tillräckliga, med 6 veckors mellanrum.

En ny kosmetisk icke invasiv behandling med plasmaljus för huduppstramning har utvecklas av Purebeau i Tyskland. Behandlingen som kallas Fibroblast görs främst på ögonområdet och metoden arbetar bara i Epidermis till skillnad från tidigare metoder. Just denna metod är förbehållen hudterapeuter att arbeta med.

Plasmaljus

Plasma är enligt fysiken ett aggregationstillstånd av materia. Om en gas värms tillräckligt mycket separeras elektronerna från atomkärnorna och ett plasma bildas. Ett plasma kan därför sägas vara en gas av laddade partiklar. Plasma är det vanligaste tillståndet hos den synliga materian i universum. På jorden förekommer plasman naturligt i blixtar och eldslågor samt i tekniska apparater som lysrör och plasmaskärmar. Plasma upptäcktes först 1879 av William
Crookes och han kallade det för lysande materia.

Behandling med Plasma

Detta är en helt ny behandling för uppstramning eller ”Skin tightening” med plasmaimpulser. Metoden använder sig av en elektrod som inte ska beröra huden. Elektroden producerar en mycket liten så kallad ”Plasma Flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikromillimetersmå avdunstningar/punkter gör huden tightare i området. Huden stimuleras alltså av impulserna som endast påverkar huden där det finns fukt. Om det inte finns någon fukt i huden så fungerar inte behandlingen. Man arbetar här endast i Stratum Corneum. Behandlingen utförs mycket noggrant med kontroll av kontraindikationer, analys av huden, kundinformation och samtycke, efterbehandlingsråd m.m. Innan behandling så bedövas också huden. Behandlingen saluförs i Sverige av den Danska agenturen Cirebo Cosmetics Aps.

Effekter på huden

Det utvecklas ingen form av ström eller värme på huden. Själva elektroden blir inte heller varm. Efter behandlingen bildas bruna torra prickar på huden som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna efter ca 5 dagar. Sår och ärr kommer inte att bildas eftersom hudens barriär ej bryts och för att man endast arbetar i Stratum Corneum. Går man inte igenom hudens barriär så bildas inga skorpor. Sårskorpor består normalt av proteiner från djupare hudlager; bindväv, fett osv. Behandlingen gör att att de döda hudcellerna som är på väg att lossna försvinner fortare och efterlämnar ett fins nytt hudlager. Det uppstår inte heller någon pigmentering.

Liknande behandlingar

Liknande effekt kan skapas med en fraktionerad CO2 laser, men där man arbetar längre ned i huden. Fördelen med lasern är att den är mycket mer exakt vad gäller djupet och mönstret den skapar. Allt går ut på att skapa en termal zon och då drar sig kollagenet ihop och huden blir omedelbart fastare. Detta har man gjort med CO2 lasern i över 10 år nu.